Behandelingen

Op tafel

Zodra u weg bent wordt uw hond op tafel gezet, indien gewenst mag u best nog eventjes blijven kijken maar mijn ervaring is dat uw hond de aandacht op mij moet richten en niet op het baasje, vandaar dat u niet al te lang kunt blijven. Des te eerder is uw hond klaar en mag hij weer naar huis. De oren en ogen worden zuiver gemaakt. De geslachtsorganen kort geschoren en de niet geklitte honden worden doorgeborsteld en gekamt.

 

Bumper en Hutch

Bumper & Hutch

Wassen

Uw hond wordt in het inloopbad gezet. Daar wordt uw hond heerlijk gewassen. Terwijl de shampoo inwerkt reinig ik de tanden. (Mits uw hond niet gromt of bijt uiteraard).

De anaalzakjes worden indien nodig leeggedrukt.

 

 

 

Chevy-Deezle

Chevy-Deezle

Drogen

In bad wordt het meeste water van uw hond afgeblazen met een waterblazer. Daarna gaat uw hond in de droogcabine om aan te drogen. Dit is een fijne manier van drogen, want uw viervoeter is vrij om te gaan liggen of zitten in deze cabine waardoor dit dus minder inspannend is voor uw hond.

Op tafel wordt uw hond uiteindelijk tijdens het borstelen helemaal droog geföhnd.

 

 

Fonz

Fonz

Plukken / strippen

Ruwharige vachten worden na het wassen en drogen met de hand of met het trimmes geplukt / gestript. Dit is afhankelijk van wat de eigenaar wil en wat mogelijk is met de vacht van uw hond.

Plukken is niet pijnlijk voor uw hond, de bovenste dode haarlaag wordt namelijk verwijderd zodat de nieuwe vacht alle ruimte krijgt om zich goed te ontwikkelen. Als dit niet op tijd gebeurt dan kan het zijn dat uw hond last krijgt van jeuk, zichzelf gaat bijten waardoor u dan bij de dierenarts terecht kunt komen.

 

 

Puk

Puk

Scheren

Scheren gebeurt met de tondeuse, hierbij zijn verschillende lengtes mogelijk. Scheren wil niet zeggen dat een hond dan altijd “kaal” wordt geschoren. Dit is afhankelijk van de conditie van de vacht en uiteraard is ook hierbij uw wens van belang. Diverse mogelijkheden qua model.

 

 

 

Boemer

Boemer

Knippen

Niet geklitte honden kunnen in model worden geknipt. Dit gebeurt met de effileerschaar. Deze methode vergt wel onderhoud door de eigenaar zelf. Zeer regelmatig borstelen is dan ook nodig. Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om tussendoor uw hond door mij een keer heel goed door te laten borstelen/kammen om klitten te voorkomen.
 

 

 

Baccus

Baccus

Ontwollen / Kammen

De langharige rassen zoals de Sheltie, Tibetaanse Terriër  of Schapendoes worden met de borstel en kam ontwold. Dit is nodig, omdat de wol anders in de vacht blijft zitten en op de huid in de klit raakt.

 

 

 

 

1797043_706575346039957_939037958_n_watermerk-150x150Ontklitten

Uw hond laten ontklitten door mij is ook mogelijk. Dankzij een nieuwe techniek ben ik bereid om dit te doen bij uw hond. Dit wil echter niet zeggen dat dit altijd lukt, want de toestand van de vacht van de hond is altijd verschillend! Mocht het ondanks deze techniek niet gaan lukken dan is er echter nog maar 1 mogelijkheid, uw hond wordt dan kort geschoren.

Het ontklitten dat wel/niet mogelijk is hangt ook erg af van het gedrag van uw hond. Zodra ik merk dat uw hond pijn heeft of de huid lichte irritatie krijgt, zie ik nog maar 1 mogelijkheid en dat is de tondeuse.

Ernstig geklitten honden hebben geen vaste prijs, werk dan uitsluitend op uurtarief.

 

Chevy

Chevy

Verharen kortharige honden

Kortharige honden verharen het hele jaar door. Uw hond 100% verhaar vrij krijgen is niet mogelijk. Maar wist u dat met een regelmatige behandeling in de salon dit wel met 80% verminderd kan worden.

 

 

 

Alleen Wassen en Drogen

Vind u de hond niet meer fris ruiken? U kunt bij mij ook terecht voor het wassen en drogen van uw hond. Dan blijft uw badkamer lekker schoon en fris!

 

Nagels knippen

Bij elke behandeling worden de nagels van uw hond geknipt indien nodig. Uiteraard kunt u ook een afspraak maken om alleen de nagels te laten knippen van uw hond.

Zie hier indicatie van de prijzen.

 

Hoe vaak moet mijn hond naar de trimsalon??

Dat is per hond verschillend, ook afhankelijk hoe goed u zelf in staat bent om de vacht bij te houden. Om u toch een idee te geven:

Ontwol/ Kam vachten: 4-8 keer p/jaar
Ruwharige vachten: 2-4 keer p/jaar
Scheervachten: 3-4 keer p/jaar
Effileervachten: 4-6 keer p/jaar
Spanielvachten: 4-6 keer p/jaar
Poedelvachten: 4-6 keer p/jaar

De honden in mijn salon worden niet verdoofd, uw hond kan echter wel moe zijn na een trimbeurt.

 

Tips:

Bange of gestreste hond?

  • Breng uw hond het liefste niet op de arm naar binnen. De hond neemt uw spanning/gevoel over van u en als u het een beetje te “spannend” vindt, dan neemt uw hondje dat gevoel over. In de salon wordt uw viervoetertje prima behandeld, ga hem of haar dus niet lopen betuttelen. In mijn salon worden alle honden vriendelijk behandeld, zoals u zelf ook behandeld zou willen worden.
  • Uit ervaring weet ik dat als een hond bang of gestrest is, dat de eigenaar dat ook wordt en het gedrag van de hond wordt versterkt. Bij deze honden neem ik de hond direct van u over. Ik ben zelf namelijk altijd heel rustig en niet gestrest, dit gedrag neemt uw hond dan heel snel van mij over. Voorbeeld: u komt met uw bange hondje op de arm binnen, het hartje klopt mega snel van de spanning/stress. Ik neem het hondje van u over terwijl we nog even een kort praatje maken. Doordat ikzelf rustig ben voel ik de hartslag van uw hondje direct rustiger worden en raakt de hond sneller ontspannen.
  • Tot slot, uw viervoeter is bij mij in goede handen, probeer het “afscheid” daarom zo kort mogelijk te houden. De trimbeurt moet tenslotte toch gebeuren.

 

Overige tips:

  • Laat uw hond voor u de trimsalon bezoekt goed uit. De behandeling neemt namelijk enige tijd in beslag en het is vervelend als de hond de behoefte zo lang moet ophouden.
  • Breng uw hond nooit met een volle maag.
  • Probeer uw hond zo droog mogelijk naar de salon te brengen, een natte vacht is namelijk niet behandelbaar.
  • Wilt u uw hondje kort voor het bezoek aan mijn salon nog wassen? Bel me dan eerst even want niet alle vachten zijn namelijk na een wasbeurt nog makkelijk te behandelen.
  • Heeft uw hond medische klachten of een besmettelijke aandoening? Laat u mij dat vooraf dan even weten.
  • Is uw hond loops? Dat is geen probleem bij mij, meld dat even als u haar komt brengen, dan zorg ik ervoor dat een eventuele aanwezige reu niet bij uw hond komt.
  • Breng uw hond altijd aan de lijn. Probeer ervoor te zorgen dat uw hond vlooienvrij is, dit om besmetting met andere honden te voorkomen. Mocht uw hond wel vlooien hebben in de salon dan word hij door mij ontvlooit tegen een meerprijs. De meerprijs hangt af van de duur die ik bezig ben om de hond vlooienvrij weer de deur uit te laten gaan.